Бастиен и Бастиена на сцената в зала АМТИИ   

Само на 3-ти май от 18:00 ч. и на 4-ти май от 14:00 ч.

Входът е свободен 

Участват студентите: Сабиха Емин, Евгения Сика, Ангелос Кникос, Калоян Велев и Стефан Митревски. 

Диригент: Пламен Първанов 

Продуцент и режисьор: Ивайло Михайлов 

Асистент-диригент: Алия Хансе 

Клавирен съпровод: Борис Мирчев

За какво се разказва в сюжета: Овчарката Бастиена се страхува, че нейният любим Бастиен я‘ е забравил. Тя се среща с Колас и моли за неговата помощ. Колас успокоява Бастиена: Бастиен не я‘ е оставил – той само е увлечен от Графинята, която му прави подаръци. Колас съветва Бастиена като го види да се държи хладно с него и той сам ще се върне при нея.

При идването на Бастиен овчарката се скрива. Колас му съобщава, че Бастиена има нов поклонник. Бастиен е потресен и моли вълшебника за помощ. Колас отваря своята „вълшебна“ книга и уж чете някакви заклинания, а всъщност произнася безсмислен сбор от думи с латинско звучене (“диги-даги, шури-мури, хорум-харум, лирум-ларум...“). Той обявява, че сега Бастиена отново е влюбена в Бастиен.

Идва Бастиена, която е решила още малко да подразни Бастиен. Тя отхвърля неговите любовни признания, като се прави, че не го познава. Бастиен я‘ заплашва, че ще се удави в кладенеца, но той се оказва празен...

Така, с помощта на Колас, влюбените се сдобряват и правят сватбено угощение.

Ето какво казва оперната прима Христина Ангелакова, Артистичен директор Международен музикален фестивал „Моцартови празници – Правец 04‘ “ за Ивайло Михайлов и постановката му на Моцартовата опера „Бастиен и Бастиена“. 

„Това е само едно мнение за един млад, професионално зрял и много качествен оперен артист, който в желанието си за развитие , освен като изпълнител, прави и своите успешни стъпки в оперната режисура. Лично аз намирам тези негови търсения за едно прекрасно допълнение към неговата професионална биография. 

Спектакълът е направен с много чувство за мярка, но пък намирайки онзи непосредствен актьорски прочит, който го прави интересен и задоволяващ любопитството на детската аудитория и придружаващите родители. Това се наблюдаваше и по време на спектакъла, който гостуваше в програмата на Деветия международен музикален фестивал“Моцартови  празници – Правец 2013“.  Една режисура, подпомагаща детската фантазия, декор и костюми,които също бяха в услуга на спектакъла. Децата се забавляваха и същевременно внимателно следяха действието сред приказния декор на красивата природа, която ги заобикаляше.

Поздравления за Ивайло Михайлов и всичко направено от него  в режисьорските му решения. Пожелавам му много успех по пътя на оперната режисура ,защото има необходимост от нови попълнения в редичката на оперните режисьори, от нов прочит, от свежи и оргинални идеи и от нови имена. Животът продължава, а както знаем, изкуството е вечно и винаги има доза героизъм , когато му се посветиш.

Поздравления и успех пожелавам от все сърце на колегата и новото име сред режисьорската гилдия  - Ивайло Михайлов !“

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…