С внимание следим каква храна ядем и каква вода пием, но рядко се замисляме за въздуха, който дишаме. Какво дишаме, защо е попаднало във въздуха, как е попаднало там, какво означава това за нашето здраве? Това са важни въпроси, защото замърсеният въздух има негативни ефекти върху живота на планетата ни.

Заповядайте на отворена лекция с последваща дискусия по темата за чистотата на въздуха. Основни акценти на събитието са темите:

* Източници на замърсяване и въздействие върху здравето

*Алтернативи на горенето на въглища

* Технически решения – проекти за „умни устройства“

* Представяне на проект „Прахоброячи 2.0“ – устройства тип „направи си сам“ за измерване нивата на различни замърсители на въздуха (напр. фини прахови частици)

* Дискусия

Защо Пловдив?

Пловдив е един от градовете с най-сериозно замърсяване на въздуха в България. По данни на Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ-Пловдив), само за изминалата година е имало над 100 дни с превишена среднодневна норма за фини прахови частици ФПЧ10 при допустими 35 дни.

 

27.04.2017

Начало: 18:30 часа

"Отсреща", ул. "Бетовен" 12

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…