Киното е лъжа, но не и когато е документално. 

Тогава е гледна точка.

Предлагаме ви три истории - три гледни точки, с които можете да се съгласите, а можете и да спорите. 

Както винаги - на по питие в Club Fargo.

ВХОД СВОБОДЕН

 

АЛАА

19 мин, 2013

Алаа е млад сирийски бежанец в България. Преди да пристигне в страната, той е обикалял с лекарски екип, който е помагал на пострадалите от Гражданската война в Сирия и е снимал всичко, на което се е натъквал по пътя си. Филмът разказва неговата лична история, преживяванията му от войната и мнението му за политиката, религията и мира.

Жанр: Военен, Документален

Режисьор: Марина Шахризад

Оператор: Невена Златанова, Алаа Мартини

Сценарист: Марина Шахризад, Янчо Михайлов

Продуцент: Янчо Михайлов

Продуцентска компания: Сдружение „Щипка“, Изпълнителен продуцент: Янчо Михайлов

Място на снимки: Сирия 

Селекция на фестивали: София Филм Фест

 

БАЛКАНСКИ РОЯЛ

България, 2016, 20 минути, документален

Петър Димитров е дипломиран диригент, завършил Музикалната академия в София, но по стечение на обстоятелствата се занимава с бизнес – ремонт, реставрация и продажба на рояли и пиана. Мечтата на Петър е един ден да се реализира като световен диригент.

сценарист и режисьор Кеворк Асланян

оператор: Kiril Prodanov

участва: Петър Димитров

ПРОДУЦЕНТ Розалия Димитрова

ПРОДУКЦИЯ Pink Sheep Think

 

 

ПЛАМЕН

САЩ/България, 21 мин

В началото на 2013 г., разгневени от непосилно високите сметки за електричество и отопление, хиляди българи излязоха по улиците на страната в най-големите масови протести след 1989 г. Освен огромните ежедневни демонстрации, блокади на пътища и сблъсъци с полицията, протестите съдържаха и един тревожен елемент, непознат за българската история:самозапалването на седем български граждани. Един от тях беше тридесет и седем годишният височинен работник и фотограф Пламен Горанов, чийто последен и фатален акт на протест бе на 20-ти февруари същата година във Варна. Мнозина смятат, че решението му беше продиктувано не от икономически затруднения, а от моралното му самосъзнание. По тази причина постъпката му привлича много повече внимание от останалите случаи на самозапалване. Чрез интервюта с най-близките приятели на Пламен и с журналисти, отразили случая в България и чужбина, този филм проследява какво накара Пламен да протестира, водейки в крайна сметка до смъртта му.

Филм и Продукция на: dress code

Монтаж: Андрей Андреев, Мария Станишева

Сценарист: Мартин Маринос

Оператор: Андрей Андреев

Музикален Оформител: You Too Can Woo

Продуценти: Андрей Андреев и Г. Дан Ковърт

 

27.04.2017

Начало: 19:30 

Клуб Fargp

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…