Украсата по другите улици остава

След бурната ответна реакция, която последва от страна на хората в Капана по повод премахването на цветните флагчета, които украсяват павираните улици, в последния момент се взе ново решение. Първоначално, общината бе категорична, че всички знамена ще бъдат премахнати. Само за няколко часа, обаче, мнозина се противопоставиха и стартира нова подписка, за спасяване на украсата. Та се стигна до момента, в който общинска администрация реши цветните знаменца да бъдат премахнати само на улица „Златарска”. Над останалите улици в квартала, все още се веят цветни триъгълници или поне за сега.

 Темата за премахването на украсата от квартала на занаятите раздели хората на два противоположни полюса. Според едни, това е кич, който трябва да бъде премахнат и не подхожда на Капана, а други са застъпници на мнението, че знаменцата създават настроение, не пречат никому и се превърнаха в емблема на артистичното пространство.

Какво ще бъде крайното решение, което предстои да бъде взето, очакваме да разберем.

2 comments

  • Comment Link законочетец законочетец Юли 05, 2016

    Да вземете да ни покажете кой точно закон нарушават знаменцата??

  • Comment Link илияна илияна Юли 05, 2016

    Знаменцата даже и да се харесват на някои хора, то те са незаконни и трябва да се премахнат.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…