57 картини представят в първата си изложба пловдивските автори Анета Стоянова и Станислав Трайков. Творбите им са обединени под мотото „Два свята“.

„Изключително съм развълнувана от откриването на първата ми изложба в Пловдив и се надявам нашите картини да бъдат харесани от ценителите на изобразителното изкуство“, каза при откриването Анета Стоянова. „Изкуството е изкуство, когато е споделено. Радвам се, че мога да покажа своите творби пред близки и приятели“, допълни Станислав Трайков. Авторите на елегантната изложба благодариха на всички приятели, които са ги подкрепили в това ново за тях предизвикателство.

Двамата пловдивчани се запознават преди една година, когато Станислав Трайков открива рисуването като „хоби, удоволствие и средство за откъсване от монотонността на ежедневието“, както споделя авторът на 30 от платната в изложбата. „Анета ме въведе в основите на това изкуство, за което съм й много благодарен“, допълва Станислав. Преди това е увлечен от фотографията, с която се занимава повече от 20 години. Миналото лято си купува комплект четки и маслени бои, самостоятелно започва да изучава различни похвати, изследва творбите на известни художници в живописта и прави първите стъпки в изобразителното изкуство. Така се свързва и с Анета, която го е напътствала в новото му амплоа.

Анета Стоянова се занимава с рисуване от 5 клас. Учила е изобразително изкуство при едни от най-известните пловдивски художници. Владее различни техники и стилове на четката. Повече от 15 години е живяла в Англия, където също е представяла свои творби, които са се радвали на успех.

Изложбата на пловдивските автори бе стилно представена от красивото лице на Пловдивската опера Лили Бързева. Творбите на Анета Стоянова и Станислав Трайков са изложени във фоайето на Дома на културата „Борис Христов“.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…