Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета” е лятната изненада за децата от Държавна опера Пловдив.  Премиерата на произведението от Александър Владигеров ще бъде на 5 юни в лятно кино „Орфей” от 18 часа.

Ведрият мюзикъл е “построен” на основата на класическия джаз, с много танци и песни. Веселите песни на козлетата са се превърнали в любими вече на поколения българи. Родителите вероятно си спомнят пъклените планове на Кум Вълчан и на Уху Буху, както и музикалните уроци на Славея.

Любопитно е, че режисьорът Славчо Николов е поверил ролите на козлетата на балета на Пловдивска опера. Освен с хореографа Алида Бонева, танцьорите цял месец се подготвят музикално с вокален педагог. В представлението ще вземат участие и солисти на операта. Сценограф на спектакъла е Александър Гьошев, а костюмите са на Яна Дворецка.

Мюзикълът „Вълкът и седемте козлета” се реализира за открити пространства. След премиерата в лятно кино „Орфей” малчуганите ще могат да го гледат по-късно през лятото  в Конюшните на царя и в Цар Симеоновата градина.

 

Билети за „Вълкът и седемте козлета” се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…