На 28 май от 20:00 часа в Галерийно пространство на eXAF, Пловдив, бул. „Руски“ №89 ще се играе представлението „Всичкоядецът”.

ВСИЧКОЯДЕЦЪТ

текст Мирослав Христов
режисьор Ани Васева
художник Георги Шаров
звук ДатаТранспортер

С участието на Галя Костадинова и ДатаТранспортер

ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници.
ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.

 “Фуриозен перформанс”
                    Щефан Георги, Leipziger Volkszeitung

“Всичкоядецът преобръща представите за допустимо”
                                Нели Пигулева, вестник „Утро”

„Това е екипът на „Всичкоядецът“. Млади, вибрантни, чувствителни, екстремни.”
                                      Цвета Ненова, Арена Медия

„Ако заниманието ни сега е да пишем за „Всичкоядецът“, то неговото собствено занимание е да „пише“ за театъра въобще. Или за света въобще.“
                                                               Демиан Рокосовски, www.stand.bg

„Всичкоядецът е фигура на човека, който няма профил, пол и индивидуален образ. Той е централен гестус на консумацията в съвременния свят (или съвкупност от жестикулации и думи), който е взет като изходна точка при опит за разбирането какъв е този човек, който се стреми страстно към един „по-добре изяден свят”. Галя Костадинова го превръща в непосредствено, екстремно физическо присъствие. Трудна актьорска работа.”
Виолета Дечева, вестник „Култура“

„Дали това е Всичкоядецът – този въпрос, разбира се, никога не би могъл да получи категоричен отговор в постановка на Ани Васева. Отказът от крайно значение, отхвърлянето на едно последно решение – това е силен концептуален жест, който на смислово ниво се оглежда в несигурността на персонажа, в непрестанното му двоене, а на нивото на формата контрастира с абсолютната прецизност на техниката, с виртуозността на изпълнението.“
     Моника Вакарелова, „Литературен Вестник”


Представлението се осъществява от сдружение „Плюс”, METHEOR, the fridge и театрална работилница Сфумато с финансовата помощ на Министерство на културата в България.

Ани Васева е театрален автор и режисьор. Тя е принадлежaща към новото поколение в българското сценично изкуство, което е космополитно, независимо от граници, универсално. Такива са й нейните спектакли. Между най-познатите й спектакли са "Пиеса за умиране" (2010), "Франкенщайн" (2011), „Всичкоядецът” (2012), "Фаетон: изверги" (2013).

Вход: задължително дарение предварително запазване на места на: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

###
За повече информация:
http://exaf.org/
https://www.facebook.com/events/1424204501222248/

http://desorganisation.org/upcoming/
https://www.facebook.com/metheorg?fref=ts


Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…