Постановката може да гледате тази вечер от 19:00 часа в Дома на културата.

От Константин Илиев
постановка Стефан Стайчев
Участват:Елен Колева и Николай Янев

 Както има книги, които „всеки човек трябва да прочете  на младини, понеже са издържали проверката на времето“, съществуват и театрални постановки , които , поне като българи, не бива да пропускаме. А такъв спектакъл е безспорно „Нирвана“ от К. Илиев - постановка на Стефан Стайчев и сценография на Катя Лозанова. Един вълнуващ сценичен разказ за последните трагични мигове от краткия брачен живот на Пейо Яворов и Лора Каравелова, в който майсторски се преплитат силна драматургия, дълбок и искрен режисьорски прочит и въздействащо актьорско присъствие – ролите в представлението се интерпретират от прекрасни артисти, каквито са Николай Янев и представителка на най- новото младо попълнение на трупата на Народния театър „Иван Вазов“- Елен Колева.

Освен безумната любов и силната страст, родила трагичната развръзка в тази история, зрителят може да усети и духът на великия поет Яворов и да си припомни някои от най- любимите си стихове, майсторски преплетени в сценичния разказ.

1 comment

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…