Йерма, Хуан и Виктор са основните персонажи в "Йерма", които още преди началото задават кода на спектакъла в опит да се докоснат до сюреалистичния стил на испанския поет Ф. Г. Лорка. Актьорите са на сцената зад прозрачен екран, създават усещането за пространство, в което безвремието е погълнало живота, страстите и мислите им. Историята ни запознава с Йерма, която отчаяно мечтае за дете, любов и внимание от страна на съпруга си, който обаче е студен към нея и чужд на майчинския копнеж. В опит да намери причините за нереализирането си като майка и обичана съпруга, тя „бяга“ от болезнената реалност и „хлътва“ в един неин въображаем свят, където се сблъска с представите за идеалния живот поднесени от другите персонажи в спектакъла приятелката й Мария и Старицата. Но вместо да дадат отговор на въпросите й те подхранват и хиперболизират още повече нейните страхове, за живот лишен от любов и признание. Единствено появата на Виктор, младежката й любов, останала неизречена и невкусена, е онова слънчево и тихо място, в което тя успява да бъде отново себе си.

Драматичен театър-Пловдив
06.02; 19:00
 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…