Най-лекият и ефирен спектакъл досега. Но и най- сложният технически процес. Така режисьорът Диана Добрева определи новото ти представление „Закуска в Тифани”. Премиерата в Драматичен театър- Пловдив е насрочена за 19 октомври и се очаква с огромен интерес от публиката, която екипът, реализирал „Дебелянов и ангелите” и „Одисей”, обещава да изненада.

„Нашите намерения бяха да направим едно просто представление, а се случи както обикновено”, каза драматургът Александър Секулов, по чиято идея емблематичният роман на Труман Капоти ще бъде качен на театрална сцена. Той подчерта, че за първи път с толкова хладнокръвни очи е успял да се наслаждава на работата на екипа, а видяното е било изключителен урок за него.

„В свободата и красотата има прелъстителна сила. Те дават на човека кураж, но и понякога го правят тъжен. Кратките срещи с красотата и свободата са доминантата в спектакъла, който направихме”, допълни Александър Секулов.

„Никой не ни е виновен да не бъдем свободни. Никой не може да ни попречи да бъдем свободни. Това е въпрос на дух”, допълни го директорът на театъра Кръстю Кръстев.

„Най-важното е, че работихме абсолютно пълноценно, докато наши колеги по цял свят са спрели. Намерихме правилния път към света на Труман и Холи Голайтли, въпреки че изглеждаше невъзможно. Беше голяма провокация, но имаме и Ню Йорк, и епохата, и настроението”, обясни сценографът Мира Каланова.

„Оказа се най-сложното технически представление за мен досега. Сценографията се оказа по-сложна от тази на ”Одисей”. Декорът и цялото сценично пространство са най-динамичните, които  сме създавали до този момент. Има взаимодействие на кино и театър и това е едно от най-големите постижения на този спектакъл”, доволна от резултата е режисьорът Диана Добрева. „Това е един от най-радостните процеси, които съм имала. Беше като фойерверк. Спектакълът е лек и ефирен, такъв досега не съм имала. Идва точно на времето и на мястото си”, допълни тя.

Целият екип похвали смелата работа на дебютантката Климентина Фърцова. Студентката бе избрана да играе ролята на  Холи Голайтли след кастинг в театъра.

„Нашата Холи си носи очарованието. Нужно ми бе точно това- детско, наивно излъчване. Климентина се справи страхотно в дебюта си. Тя е голям боец”, каза Диана Добрева.  

Спектакълът „Закуска в Тифани” стриктно се придържа към текста на Труман Капоти. В общуването с фондацията, която държи правата на автора, от театъра изрично е трябвало да гарантират, че няма да променят финала на романа, както това се е случило с кино адаптацията.  

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…