Опера Пловдив кани на премиерния танцово-музикален спектакъл “Светът на Алиса” от композитора Асен Аврамов на 31 март от 17 часа. В мултимедийното представление за малки и големи по книгата на Луис Карол затанцуват познатите ни герои Алиса, Белият заек, Червената Кралица, Гъсеницата, Херцогинята, Лудият шапкар и останалите обитатели на Света на Алиса.  На сцената излизат над 20 танцьори от международната балетна трупа на Опера Пловдив със солисти Реа Галамбош и Диан Райчев, както и колоритната Мая Бежанска заедно с младите актьори Стелиан Радев и Радослав Владимиров, които са с номинации „Икар” за дебют. Малките таланти от Академията на Госпожа Опера също танцуват на сцената като горски животни.

В спектакъла на хореографа Анна Пампулова и драматурга Анастасия Събева се обръща специално внимание на темата за объркването и изгубването на самоличността на малката Алиса, като това намира израз в умножаването на нейния персонаж. Водещ мотив е любовта, която води момичето не само в нейния причудлив Свят, а и реалността. Разнообразният хореографски почерк подсилва присъствието на нереалните герои и ги превръща от строги и страховити - в симпатични. Визията и костюмите на Борис Далчев и мултимедийната среда на Никола Налбантов допълват идеята за колоритност на картините, персонажите и действията на спектакъла. Музиката на Асен Аврамов успешно ни разкрива необятния и нереален свят на Алиса, в който героинята намира Валето като свой приятел верен.

Със своята вълшебна визия спектакълът е подходящ за деца над 5 години, но интригува и възрастните с редица скрити философски послания от сюжета на Луис Карол.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…