В рамките на Plovdiv GuitArt Festival  Цветан Недялков и Веселин Койчев ще представят нов проект -  The Teachers

Това ще е запомняща се музикална среща, която китарния фестивал ще предложи на ценителите на джаза. В проекта са включени изцяло авторски пиеси. Очарование, романтика и магия, пъстра смесица от звуци и емоции, поднесени с виртуозно майсторство – това са само част от отзивите за изпълненията на Койчев и Недялков. Изключителната китарна техника и усетът към импровизация правят музиката им жива, разпознаваема и запомняща се.

И двамата са изключително популярни музиканти, които не се нуждаят от специално представяне. Имената им са широко известни не само в професионалните музикални среди в България. 

Цветан Недялков е активно действащ китарист, познат на широката общественост като участник в култовата група „ Ку – Ку бенд“. 

Веселин Койчев е име, с което Пловдив неслучайно се гордее. Той е част от джаз групата „ Джаз линия“, която се счита за еталон на български етно-джаз. Койчев е и лидер на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“ – най-дълго просъществувалата джаз група у нас.

В квартета участват още двама прекрасни и талантливи музиканти – Христо Минчев ( бас китара) и Кристиан Желев ( барабани и перкуси). И двамата са родом от Пловдив и са участвали в различни музикални проекти. 

The Teachers ще изнесат концерт, днес, 07.10, от 21:00 в Stage 51, а утре Цветан Недялков ще направи и уъркшоп от 13:30ч. в галерия Тракарт на тема: Импровизация в различни музикални стилове. Уъркшопа ще се проведе със специалното участие на Иван Стоянов ( бас китара). 

https://www.facebook.com/guitartfest/

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…