В литературен салон Spirt and Spirit ще се представи новата книга на Бойко Ламбовски, знаменит български поет. Новата книга на автора носи звучното име "Аутисо" и съдържа стихотворения и поеми, преобладаващата част от които са писани съвсем наскоро. Някои от тях не са излизали в печата.

Писах част от тези стихотворения като весели, а друга част – като тъкмо обратното. Бездънно-невесели, бих казал. Работата е там, че вече ми е трудно да разпределя кои какви са. Яснотата не нараства с напредването на живота. Може би това обяснява заглавието, споделя поетът.

Бойко Ламбовски е роден през 1960 г. в София. Негови стихове са превеждани на над 20 езика. Лауреат е на различни награди за поезия и публицистика у нас и в чужбина. Председател е на българския ПЕН-център от 2013 г.

Книги от Бойко Ламбовски:

„Вестоносец“ – стихове (1986)

„Ален декаданс“ – стихове (1991)

„Едварда“ – стихове (1992)

„Критика на поезията“ – стихове (1995)

„Господ е началник на караула“ – стихове (1999)

„Тежка картечница преди сън“ – стихове (2004)

„Бране на думи“ – избрани стихове (2004)

„Глупак в подлеза на света“ (2007) – статии, есета, фейлетони

„5 цикъла с пояснения“ – стихове (2010)

„Разкази“ – разкази (2012)

„Нощната лампа Васка“ – детски приказки (2014)

Събитието ще се проведе в клуб "Петното на Роршах", на 22-ри ноември от 19:00 часа.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…