Журналистът Румен Стоичков ще представи в Пловдив  книгата си „Из стръмнините на България".

Авторът е завършил „Българска филология" в Софийския университет „Св. Климент Охридски". През 1988 г. постъпва на работа в БНР, дългогодишен водещ е на „Нощен хоризонт". Направил е стотици репортажи, за да покаже проблемите в места, които държавата или местната власт са забравили, да посочи пътя към тяхното решаване, да помогне, да укори, да предизвика обществена дискусия. 75 негови публикации, разказващи предимно за малки населени места в България, както и за българските етноси в съседни страни, намират място в книгата му

 „Преди забравата".

Своеобразно нейно продължение е втората му творба

 „Из стръмнините на България". 

Тя също съдържа 75 негови публикации и над 500 цветни снимки. В нея са си дали среща преданията, легендите, историята, тъжните песни и хипотезите за произхода на едно или друго изчезващо или трудно достъпно селище. 

От 2008г е главен редактор на детското списание „Аз съм българче”.

2005г. - Специалната награда на журито от Медийния фестивал в „Албена”.

2007г. - Годишната награда на СБЖ в раздел „радиожурналистика” – за репортерско разследване, показващо недомислиците и униженията, на които са подложени българските граждани от фирмите ни за автобусни превози из Европа.

2012г.- втора награда за репортаж, посветен на Източните Родопи – в конкурса на проект „Новото тракийско злато”.

Събитието е в сряда 8 юли  от 18,00 часа  

Конферентна зала на Народна библиотека „Иван Вазов” .

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…