Print this page

 

Продължението на „Пловдив Fantasy пътеводител“ е вече факт

Серията Пловдив Fantasy е комикс проект, свързан със създаването на поредица от книжни издания, визуализиращи исторически, съвременни и имагинерни факти и ситуации от живота на Пловдив, предназначени както за гости, така и за жителите му

 

Година и половина след изключително успешния Fantasy пътеводител на Пловдив създателите му представят ново издание, в което градът под тепетата отново е историческа сцена на реални и неслучили се истории и разкази за световни личности, превърнали айляка в начин на живот. Втората книга – „Пловдив Fantasy история“ е част от програма „Наследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019, а негов издател е студио „5 за 4“.

 

 

В това издание авторите се опират на реално съществуващи факти и исторически събития от богатата и пъстра история на града, пречупвайки ги през погледа на типичното Майна Town усещане за света. Книгата отново е изградена на основата на графични новели (комикси), които са допълнени от ретроспекции от 8-хилядната история на града, започваща от неолита, та чак до наши дни.

 

 

„Пловдив – пресечна точка на велики империи и магнит за амбициозните им владетели. Добави към това малко въображение и много айляк и получаваш „Plovdiv Fantasy History“.  Забавлявай се с пловдивските подвизи на Филип Македонски, император Клавдий, Фридрих Барбароса, хан Маламир, генерал Гурко и всички останали велики личности, сътворили историята на града ни“, пишат авторите.

 

 

Екипът, който стои зад книгата, е доста голям и включва художници, сценаристи и историци. Сред тях са: Тодор Карагяуров, Станислава Груева, Димитър Петров, Йордан Терзийски, Георги Мурджев, Янко Петров, Боб Клисурски, Иван Домусчиев, Виктор Мухтаров, Ани Йорданова, Кремена Ягодина, Теодора Дончева -Теч и Александър Гьошев.

 

 

Тази книга е посветена на историята на Пловдив. Величието на осемте хилядолетия ни задължи да се придържаме към събитията такива, каквито са били. Но наред с това ни вдъхнови да посетим всеки от историческите периоди с магическия ключ на въображението. Изкуши ни да завихрим времена, народи и реалности в непослушния танц на фантазията и да разкажем миналото през сетивата и ума на настоящето.

 

Защото такава е и извечната съдба на Пловдив – да събира епохи и култури.

 

Първата книга „Пловдив Fantasy пътеводител“ беше издадена през 2019 г. и е пътеводител, напътстващ всеки един турист как най-пълноценно да почувства и да се потопи в онова, което е известно като пловдивски начин на живот.

 

Серията Пловдив Fantasy е комикс проект, свързан със създаването на поредица от книжни издания, визуализиращи исторически, съвременни и имагинерни факти и ситуации от живота на Пловдив, предназначени както за гости, така и за жителите му.

 

 

 

Вижте повече за тук: https://bit.ly/3qRHCez

 

FB: https://www.facebook.com/CartoonBulgaria

 

 

 

Image Gallery

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…