„Черната комедия за бели дни“ обещава на зрителите тънка ирония, гарантирано зрелище и поглед към българската действителност

 

От днес /29.01/ започва 10-дневната официална онлайн премиера на новия провокативен български филм „Дани. Легенда. Бог“. Заглавието за първи път е достъпно за широка публика и ще покаже превъплъщението на Димо Алексиев /Дзифт, Лора от сутрин до вечер и др./ в Дани - бизнесмен и общински съветник, който се е съгласил да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари.

 

Главният герой убедително изгражда образа си на безцеремонен, безкомпромисен и недосегаем представител на икономическия и политическия елит, а неочаквано срамни провали мотивират бизнесмена да даде всичко от себе си, за да докаже на света защо нарича себе си „Дани. Легенда. Бог“.

 

Създателят на филма, независимият режисьор, продуцент и сценарист, Явор Петков завършва в Бремен, Германия и от 2010 г. живее в Лондон, Великобритания, където основава продуцентската компания “Шипка”. Настоящият филм е пълнометражният му дебют.

 

"Дани. Легенда. Бог. е универсална история за комплекси, страх и тоталния провал на един човек.", споделя Явор.

 

Във филма можем да видим още Валентина Александрова, Илияна Лазарова, Сузанита, Емил Каменов, Георги Налджиев, Кейт Никълс, Джеймс Бабсън, Борислав Марковски и други.

 

Премиерата на филма в Gledam.bg ще бъде достъпна за всички зрители на територията на страната. Това е част от стратегията на платформата да популяризира и подкрепи родното кино.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…