Дни на италианското кино ще се проведат в този и следващия уикенд в LUCKY Дом на киното в Пловдив. Общо шест филма стават част от събитието, което се откри в петък, 7 декември с  филма „Наградата“. До следващата неделя, 16 декември, предстоят още 5 забавни и вълнуващи заглавия на промоционална цена от 3 лева, за събитието, организирано от Италианския културен център.

Драматичната и забавна история на богат финансист, който трябва да полага обществено полезен труд ще можем да гледаме тази вечер в „Аз съм ураган“. Филмът за Нума Темпеста – или в превод Нума „Ураганът“ – ни представя историята за заможния бизнесмен, който е уличен в укриване на данъци и в продължение на една година трябва да помага в център за приемни грижи, редом с хора от „края на опашката“. Главнията роля се изпълнява от Марко Джалини, за която е номиниран за „Сребърна лента“ за най-добър комедиен актьор. Филмът е тази вечер, 8 декември, от 19:00 часа.

В неделния следобед, от 17 часа, програмата на „Дни на италианското кино“ включва друго весело заглавие – „Колелото на живота“. Филмът е колаж от творби на няколко режисьора, които ни предлагат 6 кратки епизода, свързани с рисковото положение на младите хора – разказ от седем дебютиращи италиански режисьора, които едновременно ще ни разсмеят и разплачат. Интересен факт за филма е, че средствата за реализирането му са събрани чрез „краудфъндинг“. Самото заглавие има и престижно отличие от известния феситвал за независимо кино в Торонто, където печели наградата за най-добър филм.

През следващата седмица предстоят още три интересни заглавия. Следващия петък, 14 декември, от 19 часа ще можем да гледаме „Докато има просеко, има надежда“. Филмът с две номинации за „Златен глобус“ предлага история за криминално разследване сред общество винари, чиито живот се върти около производството на известното вино „просеко“. В събота, 15 декември, отново от 19 часа ще се срещнем с „Двама малки италианци“ – прекрасна история за наивни приятели с малко нестандартно поведение, които бягат от малкото си селце в приключения из Европа. Панорамата на италианското кино завършва в неделя, 16 декември от 17 часа, с „Ленивците“ – драма за преуспял и уважаван журналист, който се опитва да се грижи за мързеливия си син.

Панорамата на италианското кино се провежда в LUCKY Дом на киното с подкрепата на Италанския културен институт. Билетите са на промоционалната цена от 3 лева. Билети могат да се вземат от касата на LUCKY Дом на киното и на сайта boxoffice.bg.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…