Градът на художниците тръпне развълнувано в очакване- след броени дни ще бъдат изложени непоказвани досега творби на изключителния Георги Божилов- Слона.

 

На 13 юни , денят, в който се навършват 88 години от рождението на Георги Божилов - Слона, ще бъдат представени 33 непоказвани досега негови рисунки и акварели в галерия „Червеното пони”. Очаква се събитието да събере на едно място цялата културна общност под тепетата.  

 

Изложбата е и своеобразна препратка към неговата първа самостоятелна изложба от 33 акварела, организирана именно в галерия "Червеното пони" от Начо Културата през декември 1967 г.Експозицията ще можете да разгледате до 13 юли.

 

Под тепето научи, че творбите на Слона ще се продават, а интересът към тях отсега е огромен.

 

Акварелите са открити случайно от дъщерята на художника Мия Божилова при ремонт в къщата-галерия в Стария град. На една от работите е нарисувана сградата на Община Пловдив, още преди появата на площадното пространство пред великолепното здание.  

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…