Повече от 90 майстори на четката представят творби в галерия „Капана“ по покана на куратора Костадин Отонов и ДПХ - СНИМКИ

В галерия "Капана" на Малката Главна са подредени над 90 платна от Града на художниците в обща изложа под мотото "Само пловдивчани". Тя бе открита снощи на търговската улица заради противоепидемичните мерки и само притежаващите зелен сертификат могат да я разгледат.

На двата етажа в новите изложбени площи са представени 91 картини, създаден от известни български художници, чиито съдби са свързани житейски или творчески с Града на тепетата.

Според изискването на куратора Костадин Отонов всички произведения са във формата на квадрат в диапазона от 50х50 до 90х90 см. и всеки художник участва с по една картина.

Концепцията за сборната експозиция се ражда преди 9 години с подкрепата на Дружеството на пловдивските художници, като непрекъснато се развива и обогатява във времето.

Експозицията „Само пловдивчани“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за настоящата 2021 г.

Тя ще продължи до 7 декември.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…