Дебютът на художничаката в Градската галерия трябваше да се състои през април, но карантината отложи изявата ѝ

 

 

Многобройни гости обсипаха с цветя младата художничка Петя Доненчева на откриването на нейната самостоятелна изложба живопис „Танц на цветовете“ в Градската художествена галерия. Сред ценителите на изкуството ѝ бяха политици, бизнесмени, общественци, приятели, чиито усмивки и добро настроение личаха и през защитните маски.

 

Дебютът на Петя Доненчева в Градската галерия трябваше да се състои още през април, но карантината тогава отложи изявата ѝ.

 

„Много съм щастлива, че изложбата все пак се осъществи и че виждам толкова познати лица. Хората имат нужда от изкуство, от красота, от хубави форми и цветове. Всеки може да намери онова, което го радва, и да продължи с една надежда напред“ – каза развълнуваната авторка.

 

 

Петя Доненчева е възпитаничка на Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив. През 2008 г. завършва Висше училище за приложни изкуства „Нидерхайн“ в Крефелд, Германия. Следва семейната традиция да се занимава с изобразително изкуство.

 

В биографията ѝ вече се открояват няколко съвместни и самостоятелни изложби както в родния Пловдив, така и в различни европейски градове.

 

„Танц на цветовете“ може да се види на двата етажа в Залите за временни експозиции на ул. „Княз Александър I“ №15 до 23 ноември.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…