Пловдивската Art Gallery SIGNA кани на изложба живопис "Спомени" на Неделчо Кучков. Откриването е тази вечер от 17 часа. Неделчо Кучков е съвременен художник, който става все по-популярен сред българските ценители. Роден е в гр. Любимец през 1960 г. Рисуването е неговата детска мечта, която го води в Художествената гимназия в Пловдив. Той е в първия й випуск, който завършва през 1981-ва година.

През 1984 г. става член на Дружеството на Художниците – Хасково, където се премества да живее и до днес. През 1992 г. е приет за член на Съюза на българските художници – София.

Неделчо Кучков има 23 самостоятелни изложби, повечето от които в България, в Германия и Унгария.

Участвал е в общи национални и международни изложби на СБХ в Австрия, Словакия и Турция.

Има участия в много национални и международни пленери по живопис.

Негови картини са притежание на галерии и колекционери в България, Беларус, Полша, Унгария, Германия, Япония, ОАЕ, Канада, Франция, Гърция, Албания и САЩ .

Твори в стил "сюрреализъм" с присъствието на декоративни елементи. „Картините му са светли сънища - мечти, където оптимизмът надделява над спомена и тъгата по отминалото детство!", казва за него проф. Н. Райф от Българския културен институт в Берлин, Германия през 2000 г., когато реализира там самостоятелната си изложба.

Картините му моментално привличат погледа с яркостта и свежестта на цветовете си, с наситеността на детайлите, изграждащи една композиционна цялост. Извикват желание за разгадаване на дълбоките послания, които той изпраща към нас с една премерена интелигентност и с ерудицията на познавач на миналото, мъдро вникване в настоящето и оптимистични очаквания за бъдещето.

В Пловдив е имал участие в общи изложби, но Art Gallery SIGNA го представя за първи път със самостоятелна експозиция.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…