Художници от съседна Турция представят свои творби в галерия „Пловдив“, която се намира във файето на Общински съвет – Пловдив, на ул. "Авксентий Велешки" 20. Там вече са подредени 39 творби от различни жанрове на 26 турски артисти. Голяма част от участниците са в града за откриването на изложбата, което ще се случи във вторинк 28 януари 17:00 часа.

Куратор е Айнур Махмудова Каплан. Изложбата се организира в партньорство с Дружество на пловдивските художници.

Експозицията е част от културната програма за отбелязване на първата годишнина от старта на първото двуезично списание у нас - „Nöbettepe / Небет тепе“. Изданието е на Българско-турския литературен клуб, който кани от 18:00 часа в Радио Пловдив всички свои почитатели, за да отпразнуват заедно годишнината.

Заповядайте, входът е свободен!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…