Четиринадесетият Национален конкурс за млади изпълнители на забавни песни  ще се проведе за поредна година в град Пловдив и е част  от Националния  календар за изяви по интереси на МОН. Основен организатор и домакин на проявата е ЦПЛР - ОДК- Пловдив  със съдействието на  община Пловдив, РУО на МОН,  Национален дворец на децата – град София, Сдружение за откриване и подпомагане на млади таланти в областта на изкуствата "Лъчи".

За четиринадесетте години  от своето съществуване, Националният конкурс за млади изпълнители на забавни песни се утвърди като привлекателно място за изява на талантливи деца от цялата страна. През годините, в него са участвали и получили начален тласък за бъдещо развитие и успешни сценични изяви, познати вече имена, като Мария Илиева, Антония Маркова, Лазар Вълчев, Соня Мембреньо, Стефани Илиева, Рут Колева, Мирослав Станчев, Соня Иванова, Невена Пейкова, Ана-Мария Янакиева, Нелина Георгиева, Ива Ангеличева, Вениамин Димитров, Радко Петков и др.

Националният конкурс в град Пловдив е включен в списъка на конкурсите, даващи право на стипендия на лауреатите по Програма на МОН на мерките за закрила на деца с изявени дарби.

В настоящото четиринадесето издание на конкурса  ще се включат  над 150 деца и младежи от 17 града в страната и от 14 области. Участниците са разпределени в четири възрастови групи в категориите солисти и вокални ансамбли. Техните изпълнения  се оценяват от компетентно жури, съставено от утвърдени пловдивски музиканти, преподаватели в АМТИИ, ПУ "Паисий Хилендарски", музикални редактори в БНР и БНТ, журналисти и продуценти.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…