За качествата на полическите и икономически анализи на един автор най-добре можем да съдим след време, когато ги препрочетем и видим, че прогнозите в тях са се сбъднали, така политическият анализатор Алекс Алексиев подчерта стойността на текстовете в книгата на Илиян Василев "Quo Vadis Bulgaria 2018 : Втората вълна на прехода", която беше представена пред пловдивска публика по време на фестивала „Пловдив чете“. Премиерата на книгата беше организирана от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт, което е и издател на произведението. Срещата с пловдивчани се състоя в Постоянната експозиция на художника Енчо Пиронков към Градска художествена галерия - Пловдив в Стария град. След първата си книга за глобализацията „Завръщане в историята“ Илиян Василев предлага на читателите своите анализи и коментари за българо-руските енергийни проекти, за Русия на Путин и влиянието ѝ върху българския обществен живот, за еврозоната и „Шенген“ и по други остродискусионни теми.

Навършвайки 60 години, авторът на "Quo Vadis Bulgaria 2018 : Втората вълна на прехода" смята за свой обществен ангажимент да сподели с българските граждани своите наблюдения и анализи, плод на професиалните му занимания и срещи. Той не скри от публиката, че замисля свой медиен проект.

Илиян Василев е почетен председател на Българския кономически форум, както и  на Икономическия форум за Югоизточна Европа. Член е на УС на Българската Асоциация за външна политика, заместник-председател е на българския Реформ Юнион клуб, автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност.

В края на работната седмица той представи книгата на Васко Начев „С дъх на петрол. Митове и реалности. Код: енергиен“, богато илюстрирана с карикатури на Кирил Мавров, в Постоянната експозиция на Енчо Пиронков в Стария град.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…