Професионална публика от 31 държави гледа най-доброто от съвременния американски танц под тепетата

Пловдив танцува в ритъма на Америка втори ден. Снощи официално се откри програмата на SPOTLIGHT: USA, която представя под тепетата най-доброто от съвременния американски танц. Професионална публика от над 50 програматори от 31 държави са дошли в града, за да гледат спектаклите от програмата. 

Това е една луда идея- да организираме с American Dance Abroad американски шоукейс в България. Присъствате на едно необичайно събитие. Да не надяваме, че все по-малко граници ще продължават да съществуват и SPOTLIGHT: USA е стъпка в тази посока, обясни директорът на Фондация „Едно” Асен Асенов от сцената на Дома на културата,  на церемонията по откриването на платформата. Организаторът на тридневния денс маратон подчерта, че се надява Министерството на културата с много бързи стъпки да подкрепи съвременния танц, тъй като той има много потенциал за развитие у нас.

Пловдив иска да работи с американските професионалисти и това ни прави щастливи. Онова, което ни обединява, е културата. Танцът помага за разбирателството между нас, каза представителят на американското посолство, което е партньор на SPOTLIGHT: USA.

Фондация „Америка за България” е посланик на американската култура в България в последните девет години. Гордеем се да ви представим спектакъла „Буйна вода” тази вечер и аз към единственият човек, който седи между вас и танцът. Насладете му се, обърна се към публиката на финала на церемонията Нанси Шилър, президента на Фондация „Америка за България".

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…