Националният институт за недвижимо културно наследство към Министерството на културата, както и районното кметство на "Централен" нямат информация за планиран ремонт на камбанарията на църквата "Света Неделя" в Стария град. В последните няколко години в НИНКН не е пристигала никаква документация за църквата, разбра KAPANA.BG, а проект в районното кметство също няма. Възможно е да се касае за дребни ремонтни дейности, коментираха запознати. 

Издигнатото около камбанарията скеле предполага, че ще се извършват ремонтни дейности, но липсват всякакви информационни табели около ценността в Стария град. Предвид опита в ремонтите, които се извършват от Пловдивската митрополия, ще следим отблизо темата.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…