Къщата на върха на Таксим тепе, известна като „Баухаус“ къщата на семейство Стайнови, е проверена от инспектори от район „Централен“. Експертите от общината са проверявали състоянието и работния процес на място, тъй като инвеститорът към момента няма издадено разрешително за строеж. По тази причина той няма право да строи нищо, извън заварената през ноември 2017 година конструкция, преди да получи съответното разрешително. Ако се установи, че е изградено нещо допълнително, то ще трябва да бъде разрушено, докато не бъде получено разрешение по надлежния ред, научи KAPANA.BG.

Видимите дейности в последните месеци за различни укрепвания и външно измазване. Последният етаж бе разширен с ново помещение, което бе изградено в последните месеци. Дали тази нова пристройка може да бъде квалифицирана като строителство ще стане ясно от решението на инспекторите, проверили имота.

Днес на място те са установили и разкопаване на калдъръма на близката улица. То е било поради авариен ремонт на ВиК.

За последните дейности по самата сграда в последните месеци има подаден проект в НИНКН, който обаче все още не е одобрен и не е стигнал и до район „Централен“. От решенията на институциите и на собственика зависи бъдещето на сградата, построена през 30-те години от модерния пловдивски архитект Светослав Грозев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…