Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен, каза кметът

Иво Дернев

Не е ясно кога ще е официалната церемония по откриването на площад Централен, който вече е отворен за преминаване. Това каза днес кметът Иван Тотев. Той заяви, че пространството вече е достъпно за хората, но има дребни неща за довършване. Дата за откриване все още няма фиксирана.

„Фейсбук е залят от снимки на площада. Целият бой който изядохме за този проект си струваше. Включително хора, които ме критикуваха, ми се обадиха и ми писаха, за да отбележат, че е станало по-добре, отколкото са си го представяли”, доволен от крайния резултат е градоначалникът.

Той отговори на множеството критики, че и след реконструкцията площадното пространство остава лишено от сянка.

„Не мога да разбера каква е тази истерия за озеленяване на площад Централен, при положение, че той никога не е бил зелен. А и самото название площад значи площад. Ако искате гора, отивате в гората. На площада си има съответните дейности. Архитектите не са предвидили нови дървета в саксии например. Аз споделям идеята, че площадът има съответните функции за площадно пространство, което не трябва да бъде затормозено със зеленина, която например да пречи на събития. Ще имаме най-голямата ледена пързалка тази година например. А и Цар-Симеоновата градина е в много голяма близост до площадното пространство. Иначе паркингът на Тримонциум ще бъде отделен със зелена ивица и там ще има нови дървета. Около Централна поща ще има също озеленяване”, каза Тотев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…