Инсталацията озвучава подлеза на Малката главна до края на септември

 

Пловдив вече има пиано стълби. Инсталацията ще озвучава пешеходния подлез на Малката главна до края на септември. Те са на разположението на всеки желаещ, който иска да създаде звуци, преминавайки през подлеза.

 

Стълбите като пиано са част от проект Inspire Plovdiv към програмата на Европейска столица на културата, който показва как стълбите се трансформират в гигантска пиано клавиатура по интерактивен начин. Те могат да бъдат приложени към всяко стълбище в подлези, молове, метростанции, музеи и центрове в различни градове. Създаден, за да стимулира и забавлява, Inspire Plovdiv, нарежда Пловдив до градове като Милано, Сан Франциско, Стокхолм.

 

Организаторите от Beehive във Варна си поставят за цел да покажат как чрез дизайн и иновация се променям сивото ежедневие и кара хората да спрат поне за малко, за да творят.

 

Разбира се проекта както позитиви привлича и недоволството на някои магазини и собственици на бизнес в близост до арт инсталацията. Това е социална инициатива и целта е да бъде приятна за всички като въвлича и предоставя контрол от всеки.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…