От славната питиепродавница остана само хипарския символ

Съдържателят Савата е продал мястото, новият собственик май иска да го възстанови

Иво Дернев

Култовата пловдивска кръчма Трабанта се превърна в строителна площадка. Няма и помен от паметната визия на любимата славната питиепродавница, закътана в близост до пешеходния прелез на борсата в Кичука, някъде между релсите над Коматевския надлез и на границата между Смирненски и Южен.

Като артефакт е оцелял единствено хипарският символ, пред който заклетите почитатели на Трабанта могат да отдават почит към прекараните там прекрасни напоителни вечери с много рокендрол, сладки приказки, качамак и бумбар. Джон, Пол, Миг и Кийт вече не висят по стените. Не звучи Пинк Флойд. Няма ги камуфлажните мрежи, както и цялата веранда. Липсва, разбира се, и емблематичният Трабант, кацнал на покрива и намигащ с фаровете си в пивките вечери в кръчмата.

Но най-важното- няма го Савата. Съдържателят и символ на това разкошно непретенциозно островче от миналото е продал мястото преди около година, тъй като не може да се грижи за него. А сега новият собственик майстори нещо. Може ли обаче Трабанта да се прероди?

Във форума на сайтът-библия за пловдивския кръчмарски бит и култура- kry4mi.com се появиха няколко оптимистични коментара, в които се твърди, че новият собственик има намерение да възроди Трабанта. И работи в тази посока. Коментар във форума от преди по-малко от месец гласи: „Радостна новина! Савата е продал Трабанта, новият собственик прави основен ремонт и е казал, че ще отвори старата кръчма в присъщия и стил! Надеждата ни близна с огненото си езиче!”. Дали това ще се случи, остава да разберем.

Страхотният текст за Трабанта на Петър Петков и Димитър Димитров и снимки от славната питиепродавница можете да прочетете и видите тук

1 comment

  • Comment Link Clomid 4-8 sukces Clomid 4-8 sukces Юли 31, 2022

    By: Colin Wattonville, Vince Pistillo, Matt Buresh.
    Blog. Inclusive meetings: 10 best practices to help incorporate diversity and inclusion in your online meetings.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…