Решението е взето след разговор между Иван Тотев и Боил Банов

Острото отворено писмо на председателя на Дружеството на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева, в което тя обвини кмета Иван Тотев, че убива творческата организация, даде скоростен резултат. След като изпрати позицията си до министъра на културата с оплакване, че новата галерия на Гладстон ще бъде предоставена за управление на Градска художествена галерия, казусът претърпя обрат. Провел се е разговор между министъра на културата Боил Банов и Иван Тотев вчера, при който градоначалникът е решил да предложи на местния парламент изложбеното пространство да се даде на ДПХ. Решението дали художниците да стопанисват новата сграда ще бъде взето на сесията на общински съвет на 17 септември. Приблизително тогава се очаква и галерията да бъде открита.

„ Министър Банов изложи неговите аргументи, аз изложих своите. Поех ангажимент към министъра да депозирам в общинския съвет предложение, с което да се даде безвъзмездно на художниците новата галерия”, обясни пред радио Пловдив кметът Тотев.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…