Част от 25-те оригинални бетонни блока от Берлинската  стена, изрисувани с творби на култови улични творци, вече красят Главната

Колекцията на Силвестър Верже е оценена на 1,2 млн. лева

Единствената в света пътуваща колекция на оригинални фрагменти от Берлинската стената вече се настанява в сърцето на Европейската столица на културата за 2019-а година. 25-те оригинални бетонни блока са притежание на френския колекционер Силвестър Верже и са оценени на 1 200 000 лева.

Изложбата „Art Liberty”/ „Изкуството на свободата” е част от програмата за откриващия уикенд и съвпада с 30-годишнитата от падането на преградата между Източен и Западен Берлин.

Фрагментите от стената нощуваха на Джумаята върху палети и под охрана. От обяд те се поставят на различни места по Главната улица със специализирана техника.

Местата са  подбрани от притежателя на колекцията, който бе в града на тепетата през ноември на оглед. Под тепето ви срещна с него ТУК.

Колоритните парчета от Стената са рисувани от художници, творили върху самата преграда.

Официалното откриване на оригиналните пана от бетонната стена, станала символ на Желязната завеса, ще бъде на 12 януари от 16,30 часа на площад „Стефан Стамболов“. Тя ще остане под пловдивско небе до 30 март 2019-а година.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…