Print this page

Цветя и пауни се появяват от разноцветни сапуни

Едва ли сте чували до този момент името на Даниеле Бареси. Той е на 26 години, от Италия и от ранна детска възраст се занимава с дърворезба. Започнал е да се занимава с обработката на дърво едва 7-годишен и разказва, че това го е карало да се чувства спокоен.

„Когато длетото ми се докосне до дървото, сърцето и душата ми се свързват директно, а мозъкът ми сякаш им се подчинява и така започва при мен процесът на работа“, разказва Даниеле. Дърворезбата е трудоемко занимание, а освен това, творбите се предлагат на сравнително високи цени. Така младият италианец решил да направи експеримент не само със себе си, но и с хората около него, започвайки да твори скулптори от сапун.

Бареси изобразява най-различни фигури – на цветя, животни и маски, а прецизната му ръка не трепва. Представяме ви част от творчеството на Даниеле. Също така можете да следите работата му във фейсбук и истраграм.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…