От 1 април можете да номинирате за отличието пловдивски творци за ярки постижения през изминалата 2021 година

 

 

От 1 април започва набирането на предложения за удостояване с „Награда Пловдив“ в 12 категории на творци, творчески колективи, културни, образователни и други институции за конкретно произведение, събитие или културен факт с реален принос за развитие на културния живот на Пловдив, реализирани през предходната 2021 година, както и за Специалната награда за цялостен принос. Крайният срок е 15 април, петък. Предложения, постъпили след посочения срок, не се разглеждат!

 

Предложенията за присъждане на Награда „Пловдив“ и на Специалната  награда „Пловдив“ се внасят от името на културни институти, образователни институции, неправителствени организации, медии, издателски къщи, културни оператори, други юридически или физически лица. Те се изготвят по образец (Приложение №1 и Приложение №2). В случай, че има приложения към формуляра, напр. книги, чертежи и др., които не могат да бъдат изпратени на електронна поща, същите следва да бъдат входирани в деловодството на Община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април, 17.00 часа.

 

Внасянето на предложения може да стане по един от изброените 3 начина:

 

Отворете сайта на община Пловдив - www.plovdiv.bg , където на началната страница, ще видите в долната част в банер - лентата надпис „Награда Пловдив“. Можете да изтеглите документите и от раздел „Култура“ в сайта, отляво в менюто - Награда „Пловдив“. Прочетете Статута и изтеглете съответния формуляр ( Приложение №1 - за номинация в някой от 12-те раздела или формуляр Приложение № 2 за номинация за Специална награда). Попълнете съответния формуляр с Вашето предложение и го внесете на хартия в деловодството на община Пловдив (пл. „Ст. Стамболов“ №1) с кореспондент Отдел „Култура, археология и културно наследство“ до 15 април, 17.00 часа.

 

Попълненият формуляр с Вашето предложение, можете да изпратите по електронен път на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Можете да използвате платформата за директно попълване на формуляр в сайта на Награда „Пловдив“  на адрес https://nagradaplovdiv.bg/ в рубриката „Подай предложение за награждаване“.

 

Награди „Пловдив“ се присъждат по една в следните категории:

 

Художествена литература и хуманитаристика;

 

Художествен превод;

 

Журналистика в сферата на културата;

 

Архитектура и естетизация на градската среда;

 

Музика;

 

Танцово изкуство;

 

Театър;

 

Изобразително изкуство;

 

Аудио-визуални изкуства и фотография;

 

Опазване на културното наследство и съхраняване на паметта;

 

Произведение на изкуството, предназначено за деца;

 

Съвременни мултижанрови изкуства.

 

 

Предложенията за удостояване със Специална награда „Пловдив” за изключителни постижения и цялостен принос  в областта на изкуството и културата се внасят с попълнен формуляр №2.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…