В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона на Пловдив

 

Емблематични фигури в сферата на хранителните технологии, храненето, техниката, икономиката и туризма  се включват в кандидатстудентската кампания на Университета по хранителни технологии.

 

Първи своето послание отправи обичаният от всички кулинар и телевизионен водещ Ути Бъчваров:

 

„От все сърце се радвам, че в България има място, като Университета по хранителни технологии, където онези, които обичат нашата вкусна България, могат да докажат на всички, че човек може да твори с хубави продукти, с усмихнати хора, с чудесни вина. И така България ще се превърне в желано място за всички нас, а и за туристите, защото без тях светът няма да е така весел. Уверен съм, че настоящите и бъдещите студенти ще променят нашата страна така, че всички да я обичат за напред.

 

УХТ е отличен избор за получаване на образование и за професионална реализация, най-ценната инвестиция в бъдещето, която може да превърне всеки в конкурентноспособна личност.“

 

Според артистичния готвач и всеобщ любимец идеята на ректора проф. д-р Пламен Моллов да покани уважавани професионалисти, за да отправят послания към кандидат-студентите, е мотивираща.

 

Преди това двамата разговаряха върху проекта „Национално меню“, който УХТ разработи през лятото на 2020 г. съвместно с Министерство на туризма. Ути Бъчваров презентира пред домакините своята най-нова идея. В 10 поредни предавания топ готвачът ще приготвя традиционни български ястия, типични за региона, от който произхождат, допълвайки националното меню. Рецептите ще бъдат достъпни за хората и лесни за изпълнение, увери гостът.

 

На срещата присъстваха доц. д-р Кремена Никовска и гл. ас. д-р Станко Станков, участвали активно в разработване на националното меню. Те  ще гостуват в телевизионния формат с водещ Ути Бъчваров „Вкусната България“, за да разяснят идейната философия на менюто. Всички се обединиха около твърдението, че храната и храненето са социокултурен феномен, който трябва да бъде превърнат в туристически продукт, формиращ у туристите трайни спомени и емоции за преживяното за вкуса на българската кухня.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…