Младият автор гостува на литературния салон Spirt&Spirit в Петното с романа си „След цветята”  

Появява се така пред публика, тъй като има проблем с намирането на работа заради лечението си в психиатрия

Младият автор Мина Мау представи новия си роман „След цветята” зад маска и с усмирителна риза в Пловдив снощи. Тя гостува на литературния салон Spirt&Spirit в Петното. Пред публиката писателката уточни, че не иска да показва лицето си, за да не я разпознаят бъдещи работодатели. Заради това, че е лежала в психиатрия, има проблем с намирането на работа. Съвсем наскоро кандидатствала в медия, откъдето й поискали бележка от психодиспансера. Оказало се, че лечението в специализирането заведение стои като присъда.

Появата на Мина Мау с маска и в усмирителна риза не бе изненада за никого. Тя застава така пред читателите, тъй като е преживяла два престоя в психиатрия. Престои, съпровождани от страхове, псевдохалюцинации и фалшиви спомени. От продължителния прием на лекарства напълнява и губи част от младежкия си чар, който обаче – както по-късно осъзнава – ѝ е носел и много празнота и лутане.

Новото заглавие на издателство „Лексикон“ е „След цветята“ от Мина Мау. Романът е продължение на историята на героинята от „Една четвърт“. Роман, в който любовта е лек за болестта. Изцелителна и светла, тя попива болката и спасява от мрака. По замисъл „След цветята“ е роман продължение, но както често се случва в творческите пътешествия, сякаш неочаквано за самата си авторка той отваря един нов свят – свят на съзидание след травматичната предистория.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…