Стивън Луис Симпсън се установи под тепетата, иска да подобри филмовия сектор

Работата, айлякът, красотата на града и един караоке бар. Тези неща накараха режисьорът и продуцент Стивън Луис Симпсън да се установи в Пловдив. Той вече стяга нов филмов проект, който ще бъде реализиран тук. Става въпрос за международен трилър, който той ще продуцира следващата година. Филмът ще бъде заснет под тепетата и в Родопите.

Но да се върнем на началото. През 2016 година Стивън Луис Симпсън, по време на пътуването си през Пловдив, попаднал съвсем случайно на бар Айвън Караоке. В крайна сметка той прекарал и трите вечери от престоя си в караокето. На следващата година се озовал в София и, решавайки накъде да поеме, си спомнил за любовта му към Айвън Караоке, скочил на влака и поел към Пловдив. Оттогава той живее тук.

Стивън разширил филмовата дистрибуция на бизнеса си в Пловдив. Пускането на филма му „Нито вълк, нито куче“ на голям екран е по средата на най-дългия рилийз, на който и да е филм по американските кина, продължаващ близо десетилетие, и всичко това е постигнато чрез работа от и в Пловдив. Великобританският, канадският и успешният български рилийз също са осъществени от Пловдив.

„Откакто се преместих в Пловдив, повече от двадесет пловдивчани са работили по кампанията. Много от тях са прекрасни хора, с които успях да създам трайни приятелства“, казва Стивън.

Той се е влюбил до такава степен в Пловдив, че в момента пише международен трилър, който сам ще продуцира тук следващата година. Филмът ще бъде заснет не само тук в Пловдив, но и в заобикалящите го планини. В момента Стивън търси хора, които се интересуват от работа във филмовия бизнес, както и потенциални актьори и дубльори.

„Искам да остана в Пловдив. Планирам да направя всичко възможно да подобря филмовия сектор и помощта в развитието на местни таланти ще бъде голяма част от това. Градът и природата са великолепни. От тях черпя вдъхновение за заснемането на бъдещата си продукция“, разкрива той.

Връзката между Айвън, Кралят на караокето, и режисьора разцъфва в красиво приятелство. Симпсън и един от неговите приятели се превръщат в едни от най-редовните клиенти в бара. Гордо на входа на заведението стои плакат на последния филм на Стивън – „Нито вълк, нито куче.“ Нещо повече, Айвън поставя специална табела, свързана с правилата на караокето, наречена „Правилото на Стивън”.

„Бил съм в много караоке барове по света и мога да кажа, че Айвън е успял да сътвори една несравнима атмосфера. Чуваш се добре, когато пееш ,Айвън пуска най-добрите версии на песните и дава на певците еднакво време и внимание. Наистина е направил важните неща, както трябва.“

Стивън казва още: „Когато пристигнах в Пловдив бях тотално изтощен. В годината до този момент работех през всяка една съзнателна секунда. Имайки място, където да разпусна всяка седмица се превърна в едно от най-важните неща, които ми помогнаха да си върна живота от работата. Естествено, за това също много помогна и пловдивската айляшка нагласа“, разкрива режисьорът.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…