Ние от екипа на Капана.БГ имаме щастието редакцита ни да се намира над заведението за крафт бира Котка и Мишка*. Имаме и способността да чуваме избирателно всичко, кото се говори на бара. Имаме и файл на единия компютър, който е озаглавен „Бисери от бара“. В този файл последното участие на Андрей Христев – един от най-култовите бармани в квартала, е от времето на местните избори преди малко повече от месец, където се класира с репликата „Аз не съм се кандидатирал за политик, защото нямам решения.“

 

В рубриката ни „Лицата зад бара“ днес ви представяме добре познатия на всички Андрей. Хората просто го обичат. Толкова много, че кагото барът търсеше колеги за Андрей, пусна обява със стилизран негов портерт.

 

Колаж: архив Котка и Мишка

Представи се

 

Аз съм Андрей и съм патологично закъсняващ. Мразя лошото време, Дензъл Уошингтън и гологлави хора в анимета.

 

От колко време си барман в „Котка и мишка“ и какво те задържа тук?

 

Горе-долу от три години и половина. Задържа ме фактът, че не мога да съм безработен. За да съм безкрайно честен. Ха ха. Не, ами, обичам да работя тук. Харесва ми всичко, обстановката и най-вече хората. Тук идват безкрайно много различни посетители, които винаги ми представят някаква различна история или гледна точка. На мен това ми е приятно и смятам, че силата ми е в това да си говоря простотии с всички.

 

Какво е за теб „Котка и мишка“?

 

Черна дупка. Място със силно концентрирана гравитация.

 

Коя е любимата ти бира? А коя бира препоръчваш най-често на клиентите?

 

Хората ще трябва да посетят бара, когато съм на смяна, и да разберат.

 

Разкажи ни забавна случка от бара

 

Нашата прекрасна бивша вече колежка Гергана, след първа смяна, ме заряза с двама очевадно нетрезви хора на бара, без да ми каже нищо, просто духна. Даже не ме предупреди. И след първите пет минути аз установих, че трябва да лавирам много и да се грижа за тези двама души в следващите около три часа. Единият си спеше над една бира, а другият ми обясняваше, че това е Митьо Бирата и той се е пенсионирал и се е наиграл днес. Обаче, забравяйки, че другият човек е Митьо Бирата, реши, че и той самият е Митьо Бирата, и започна да ми обяснява как той не се е наиграл обаче и ме пита дали аз съм се наиграл, но не изчака отговор. Не знам какво означава това, той просто седеше и крещеше на хората и ги питаше дали са се наиграли. Аз му казах, че повече не мога да му сервирам алкохол и че според мен трябва да пие едно кафе да се освести и да си ходи. И той ме погледна и ми каза, че ще си тръгне само ако му пусна „Очото на тигъра“. И около 15 минути искаше от мен да му пусна „Очото на тигъра“.  Youtube реши да ме спаси в този момент и пусна някаква песен на Aerosmith и той каза: „А, ето го „Очото на тигъра!“ и си тръгна.

 


 

*Котка и Мишка е първият крафт бирен бар в Пловдив и най–популярното заведение в Капана.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…