През месец ноември на ТЯ в Пловдив се срещаме с Вера Михайлова. Вера е мрежови координатор във Фондация "Национален алианс за работа с доброволци" (НАРД) - работата ѝ в неправителствения сектор ѝ дава свободата да заема позиции като обучител, координатор на проекти и организатор на кампании. Прилагайки своите умения в тази разнообразна среда, тя подкрепя и достига до много хора от различни социални профили.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Имам ли мляко за кафето?

 

С какво се занимаваш професионално?

Аз съм от хората, на които не може да се сложи ясен професионален етикет – като „доктор”, „учител”, „фризьор”. Работя в неправителствена организация – Фондация „Национален алианс за работа с доброволци” от 8 години – сектор, който е пъстър и изпълнен с възможности. Управлявам младежки и социални проекти, обучител съм в социални предприятия, организирам граждански кампании и инициативи.

 

А в свободното си време?

Деца. Планина. Бизнес.

Вера Михайлова - снимка личен архив

Защо в Пловдив?

Може и другаде, но тук е най-комфортно, познато, а и е хубаво да си толкова свикнал с мястото, че чак да те боли, когато нещата не му се получават.

 

Какви са предизвикателствата, с които се сблъскваш?

Мисля, че на този етап от живота ми най-големите предизвикателствата са собствените ми мисли и възприятие за света.

 

Коя беше първата доброволческа дейност, в която си участвала?

Бях на 18 г., доброволец-ментор в програма за деца, настанени в институции от затворен тип. Бях тяхна по-голяма сестра.

Вера Михайлова - снимка личен архив

Разкажи ни за един от проектите, върху които работиш в момента.

От четири години, организацията ни управлява Социално предприятие „Шивашка работилница”. В него се учат и работят хора с различен профил – ромски момичета и жени, изпаднали от пазара на труда и без образование, хора с физически и психически увреждания. Аз ги подкрепям чрез провеждането на ежеседмични сесии за подобряване на техните социални компетенции и умения за общуване.

 

Какво те вдъхновява?

Откъсването от обичайното. Природата. Великолепните младежи, с които работя.

Вера Михайлова - снимка личен архив

Как насочваш и използваш женската си енергия?

Като се държа постоянно влюбена.

 

Как завършваш един ползотворен ден?

С поне 10 минути време само за мен – в пълна тишина и покой.

 

Този месец ТЯ в Пловдив е на 28 ноември от 19:00 часа в Отсреща.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…