Омерзени сме от този кощунствен акт, пишат художниците в своето обращение

В отворено писмо, изпратено до медиите, пловдивски граждани и художници отново поискаха залата на улица „Гладстон“ да бъде предадена на сдружение „Дружеството на пловдивските художници“. В писмото, в което се виждат подписите на 12 души, но по думите на Дружеството на пловдивските художници е подписано от „стотици пловдивчани“, се иска сградата да бъде безвъзмездно предадена на сдружението.

Художниците работят в полза на обществото, а са оставени без подкрепа от държавата, общината и Министерство на културата, пишат още в писмото гражданите, и настояват  за справедливост, като пространството се върне на ДПХ – Пловдив.

Публикуваме в изображение ксерокопие от писмото, тъй като до медиите то не бе изпратено като текст:

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…