През месец октомври на ТЯ в Пловдив се срещаме с Гергана Колева (Pilates Gergana Koleva) - пилатес инструктор, която неуморно енергизира и вдъхновява тези около нея.

Каква е първата ти мисъл сутрин, с която започваш деня си?

Поради забързаното ни ежедневие и многото ангажименти, още като се събудя започвам да подреждам задачите за деня в главата си, след това завършвам с фразата „Ще се справя!“, ако имам нужда от допълнителна мотивация гледам едно определено клипче с цел да се окуража и да си дам сили за предстоящия ден.

С какво се занимаваш професионално?

Хоноруван преподавател съм по Теория и методика на физическото възпитание в Пловдивски университет, хоноруван преподавател по Физическо възпитание и спорт и в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство, освен това имам фирма и водя тренировки пилатес и помагам на хората да възвърнат изправената позиция на гръбнака си.

А в свободното си време?

В свободното си време обичам да се разхождам сред природата, да спортувам, да чета книги и да се забавлявам с приятели.

Защо в Пловдив?

В Пловдив съм родена, тук съм израснала, тук са приятелите ми, нашият град има една различна енергия, която ме зарежда, вдъхновява и ми дава сили и желание за развитие.

Какви трудности срещаш в своята професионална сфера?

Понякога хората, с които се срещам и ми се налага да работя, не са ориентирани и не знаят точно какво искат да постигнат, тогава ми отнема много повече време и енергия, за да ги мотивирам и да им бъда полезна.

Как реши, че желаеш да изградиш кариера като пилатес инструктор?

За пръв път пробвах упражнения пилатес още като студентка на зимен курс – ски от университета, попаднах в стая с Ани Байрева, тя вече беше инструктор и водеше тренировки. В стаята в хотела ми показа някои от упражненията и веднага запали интереса ми, не след дълго преминах курс за пилатес инструктори. От тогава до ден днешен се опитвам да следя всички новости и обучения, за да мога да бъда максимално полезна на хората, които посещават тренировките ми. Преминах обучение ISPA Международна асоциация на професионалисти развиващи физически и ментални практики, International Fitness School – Pilates Choreography and Circuit с Екатерина Василенко, MK Pilates Matwork Stage с преподавател Малкълм Мюрхед, Thinkfit (Balanced Body Program) с преподаватели Cinzia Galletto & Maximilian Stohr „Atelier pilates“- Италия, Pilates for Muscular-skeleton system diseases с преподавател Екатерина Василенко, участвах в най-големия фитнес фестивал в света RiminiWellness.

Кой е един от най-срещаните митове свързани с пилатес тренировките?

Много често сравняват системата от упражнения пилатес с различни видове духовни практики. Методът пилатес развива двигателните качества сила и гъвкавост, като набляга на мускулите, на „центъра“, тазовото дъно и гръбнака, изисква се концентрация на ума и тялото за правилното изпълнение на упражненията, но това не е духовна практика.

Гергана Колева - снимка личен архив


Коя личност те вдъхновява и защо?

Няма определена личност, която ме вдъхновява, за пример ми служат моите родители, приятели и всички хора, които имат смелостта да следват мечтите си, да ги превръщат в цели, а след това да ги реализират.

Как насочваш и използваш женската си енергия в своята работа?

Женската енергия ми помага да изслушвам, да разбирам и да проявявам грижа и търпение, но същевременно и ми дава смелост да продължавам въпреки трудностите.

Как завършваш един ползотворен ден?

Един ползотворен ден завършва с удовлетворението от свършените задачи, обичта на любимите ми хора и с усмивка, разбира се.

 

Този месец ТЯ в Пловдив е на 31 октомври от 19:00 часа в Отсреща.

Социалният формат 'ТЯ в ...' е създаден в Пловдив от Академия 'Екатерина Каравелова' с цел да овластява момичета и жени и да спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Научи повече!

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…