Петя Щерева е новият директор на структурата, Ива Гешева отива в операта

С нов директор ще посрещне есента Градския дом на културата „Борис Христов“, научи Капана.БГ. Досегашният ръководител на структурата Ива Гешева напуска поста си и ще продължи кариерата си в Държавна опера – Пловдив. На нейно място е назначена Петя Щерева, която дълги години е свързана с различни общински структури, била е кандидат за шеф на Колодрума и отговаряла за галерията към Общинския съвет.

Самият Градски дом на културата в момента работи на по-икономичен капацитет. Изглежда финансовото състояние не е добро, тъй като се пести от различни дейности. Така, например, на вчерашната впечатляваща танцова премиера на съвременния спектакъл CAGED, климатизацията във фоайето бе изключена и се усещаше силен задух.

Самият щат на сградата е намален значително и липсват хора за важни позиции. Всички картини във фоайето, поставени по времето на Гешева пък са свалени. Стените в основната част на сградата са оставени голи.

Капана.БГ ще следи темата за бъдещето на ГДК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…