Италианският готвач остава толкова впечатлен от разказаното за българското градче в книгата "Ватиканум" , че си обещава някой ден да задължително да го посети

В случай че имате особен афинитет към автентичната домашно приготвена паста, свежите и оригинални салати, изискани сортове вино и, разбира се, изкушаващи десерти, или просто сте почитатели на италианската кухня, рано или късно ще срещнете Салваторе Петраглия. Той е сред най-новите чужденци в гилдията на пловдивските главни готвачи, а семейният му ресторант Pasta E Vino Petragliа отвори врати съвсем наскоро, сред сенчестите малки улички на района около парк Бунарджик.

Салваторе е на 38 години, родом е от Национален парк Чиленто, Рофрано, Италия. На 18 годишна възраст той напуска красивата си родина с идеята да опознае една различна от неговата собствена държава, а и за да научи чужд език, да се усъвършенства и като готвач, и като човек. Заминаването на Салваторе се крепи на идеята му да разбие мотото на неговите съграждани, а то гласи: „Каквото е потеклото ти , такъв си оставаш“!

Така Салваторе се озовава в Германия, където започва работа като помощник в кухнята на доста приличен местен ресторант. С времето, прекарано на немска почва, той  осъзнава, че хората трябва да се запознаят доста по-детайлно с вкусовото качество на продуктите, които предлага майка Италия и на базата на това познание да я обикнат още по-силно. Особено, когато става въпрос за нейната кулинария! Така започва и вълнуващият път на Салваторе в професионалната презентация на италианската кулинария – по един нов, съвременен, но уважаващ традицията начин.

Какво обаче кара Салваторе да напусне доста добре развитата и предлагаща толкова много възможности Германия? Естествено, че любовта! Истината обаче е, че самия град Пловдив Салваторе среща за първи път в живота си, докато чете книгата „Ватиканум“. Това се случва през 2005 и италианският готвач остава толкова впечатлен от разказаното за българското градче ,че си обещава някой ден да задължително да го посети.

Прочетете цялата история в LOST IN PLOVDIV

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…