Подготвяме ново артателие в „Капана“, скоро ще продаваме и онлайн, съобщи директорът Ванина Костадинова

 

Социалното предприятие за хора с увреждания в Пловдив откри своя първи магазин в подлез „Тримонциум“. Лентата прерязаха заместник-кметовете Георги Титюков, Величко Родопски и директорът Ванина Костадинова.

 

Красиви сувенири с емблематични за града места като Античния театър, Одеона, сградата на Община Пловдив, различни украшения, картини, чанти, шапки, тениски могат да бъдат закупени, като с това се подкрепя и дейността на хората с увреждания, които ги правят.

 

„Нашата най-голяма гордост са изделията от стъкло, които се изработват ръчно от единствения майстор в България – Иван Станев чрез метода стъклодухане. Също на ръка се и оцветяват – с коледни мотиви или такива от пейзажи на Пловдив“, обясни Ванина Костадинова.

 

Социалното предприятие е резултат от спечелен през 2018 година европейски проект по ОП „Развитие на човешките ресурси“ в размер на 391 000 лева и се развива успешно благодарение на усилията на 27 човека с различни видове увреждания, които работят в него. Като цяло то постигна целта си – хора със специални потребности да бъдат обучени на занаяти и умения.

 

„Община Пловдив подпомага дейността на предприятието, като до момента са преминали 50 човека“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и поздрави Ванина Костадинова за ентусиазма, с който работи за равното право на работа и на хората със специфични потребности.

 

„Целта ни е да интегрираме в обществото колкото се може повече хора с увреждания и ние трябва да  продължаваме да помагаме“, посочи заместник-кметът Величко Родопски. Той съобщи, че предстои в скоро време по-голям магазин да бъде открит в кв. Капана, след като минат съгласувателните процедури с НИНКН. Към него ще има и работилница, в която на място ще се изработват красивите изделия от керамика и стъкло.

 

Величко Родопски и директорът на ОП „Общински пазари“ Запрян Тодоров първи си купиха от артикулите, а всички присъстващи пожелаха много успех.

 

Хората, работещи в социалното предприятието, шият трибагрениците, които са поставени на пилоните по булевардите на Пловдив. Освен това до дни се очаква да заработи и онлайн магазина на Социалното предприятие, който ще разполага с всички видове артикули, които се изработват.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…