„Песен за Велко“ - благотворителен концерт в памет на известния пловдивски барабанист Велко Илиев ще се проведе на 19-ти юни на сцената на Plovdiv STAGE PARK до Младежки хълм. Организацията се осъществява безвъзмездно от колеги музиканти, близки и приятели.

Преди две години Велко намира своя край в трагичен инцидент в центъра на града - загива, пресичайки булевард. Освен, че е признат от музикалните среди за таланта си, той е познат като скромен, лъчезарен и всеотдаен човек с много приятели. От общността ясно осъзнават, че макар и загубата да е огромна, те не са единствените потърпевши, а проблемът с безотговорното отношение по българските пътища е всеобщ. През 2020-та година близки изготвят петиция с искане за по-справедливи наказания за шофьорите, отнели човешки живот. „Песен за Велко“ логично продължава акциите по каузата – да отправи призив към обществото за нормалност и грижа към другите при поведението на пътя, като своевременно почете паметта на барабаниста така, както той би го харесал - с усмивка и музика.

Участие в концерта ще вземат групите, в които Велко Илиев е свирил през годините: Angel, Pornographic Monster, Bourbon Street и НеЩо ЦвЕтНо. Преди концертните изпълнения ще бъде излъчен и кратък филм с интервюта, в които музикантите споделят спомени и случки за своя приятел.

Начален час ще бъде 20:00 ч., а входът представлява скромно дарение, което да помогне на каузата и в бъдеще. Организаторите планират „Песен за Велко“ да се превърне в традиционно ежегодно събитие. Акцентът е обществото ни да заживее един по-нормален и спокоен живот, с разбиране, че на пътя и извън него всички сме заедно и отговорни.

Каузата на организаторите вече получава огромна подкрепа от Апаратната Пловдив, Plovdiv STAGE PARK, IGS Sound & Light, Bee Bop Café, Rock Bar Download, Xraydio, Никола Николов, както и от много други колеги и приятели. 

Всички, които се чувстват съпричастни и искат да помогнат, докато слушат музика с усмивка, могат да го направят на самото събитие: https://www.facebook.com/events/316188033334544

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…