Инициативната група ще съдейства на Института към Министерството на културата за проучвателските дейности

Улица “Карловска” в Пловдив е все по близо до получаване на статут за групов паметник на културата. Националният институт за недвижимо културно наследство ще сключи договор с Инициативната група от улицата за съвместни дейности по определянето и проучвателския процес за категоризация на обектите. Това съобщи публично общинският съветник от “Демократична България” Добромира Костова, която е и представител на Инициативната група пред Министерството.

Инициативната група ще поеме разходите на представители на НИНКН, които да извършат обследването и ще съдействат с всякаква налична документация, физически достъп до обекти, информация и прочее. Самата група ще се ползва и с помощта на доброволци експерти, както и други хора, които ще съдействат с време и средства за целта.

Надяваме се по този начин да няма повече диагонално пресечени павета с асфалт, изгубени артефакти и унищожена история, коментира Добромира Костова след получения документ.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…