По идея на преподавателката по български език и литература Стефка Златарева от ПГТ „Проф. Асен Златаров“ десетокласниците организираха онлайн коледен маратон и литературно четене, като в продължение на седмица четоха стихове от известни български автори, посветени на Коледа.

Желанието на учениците е да зарадват децата от детските градини с артистичен прочит на едни от най-хубавите коледни стихове на Гео Милев, Иван Вазов, Младен Исаев и други.

Впечатлен от оригиналния замисъл и изпълнение, кметът на район „Източен“ Иван Стоянов поздрави преподавателката и учениците. Той мигновенно препратил поздравите към всички учебни заведения в района.

"Надявам се, тази прекрасна инициатива да е символ на нашата надежда, че следващата година ще е по-добра и ще ни донесе отново радостта и вярата в доброто," сподели той.

 

Инициативата е под надслов „Коледно ни е“ и е вдъхновена от идея на къща музей „Гео Милев“, гр. Стара Загора и е създадена от деца за деца.

Всичик изпълненията на гимназистите от Пловдив можете да видите тук. 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…