Община Пловдив е върнала двете хиляди  билета на обща стойност 30 000 лева, които преди това купи за финала на Купата на България по футбол, съобщи Под тепето. 

Билетите са били доставени в Общината, но днес след разговори между собственика на клуба Христо Крушарски и управата на града е взето решението билетите да бъдат върнати в мрежата за продажба.

Припомняме, че на редовно свое заседание на 25 юни Общинският съвет на Пловдив гласува в поредната актуализация на бюджета, по предложение на Атанас Узунов от хазната да се платят „30 хил. лв. за 2 000 билета за финала за Купата на България по футбол за крайно нуждаещи се фенове на Локомотив, ветерани и деца от ДЮШ“.

Подобни популистки решения винаги предизвикват върна от недоволство, но до сега това не е давало конкретни резултати. Решението предизвика крайно нуждаещи се фенове на операта, театъра, киното и книгите, които направиха петиция до кмета и местния парламент, с която искат 30 000 лева, за да може и те да подкрепят на живо любимите си изкуства.

Всичко по темата може да проследите в Под тепето.

Междувременно Петицията за осигуряване на билети на крайно нуждаещи се фенове на културата в Плодвив продължава. Можете да я намерите ТУК.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…