Билети могат да бъдат закупени от Билетен център пред Община Пловдив, пл. „Стефан Стамболов“ 1

Митове и легенди, свързани с морето и магическото действие на водата, ще бъдат разказани в мащабен аудиовизуален спектакъл в Дом на културата „Борис Христов“ на 23.12.2019 от 19.30 часа. Представлението „Приказки за Черно море”е с препратки към митовете за Ноевия ковчег, Одисей, Орфей и Евридика, които ще бъдат умело вплетени с българските легенди за Варненския Некропол, Тракийските съкровища на България, Нестинарството и  Дните на Водици. Събитието е част от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата” и се осъществава в партньорство с ТМПЦ –Варна и със съдействието на Община Варна.

Проектът е изпълнен с иновативни похвати на изразяване в изкуството  – авторска музика, визуални мултимедийни и кинематографични кадри и изображения, вокално и стилово разнообразие и съвременна оригинална хореография .

Аудовизуалните интерпретации в спектакъла разчитат на музиката на Страцимир Павлов, разделена в 7 пиеси за хор, оркестър и солисти. Тя ще бъде изпълнена от Amaranth Orchestra. Режисурата, сценария и либретните текстове са поверени на Нейчо Петров и Антоанела Петрова. Хореографията е на Анастасия Неделчева. Ефектните мултимедийни и 3D мапинг изображения са създадени от студиата „Stalker BG” и “ZOOM Design”.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

КОНТАКТИ: redactor@kapana.bg; reklama@kapana.bg


Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на Фондация „Отец Паисий 36“, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…