Print this page

9-тата кинопанорама ще се проведе в обновения филмов център LUCKY Дом на киното

Киномания ще зарадва за девети път феновете на качественото кино в Пловдив. Кинопанорамата, която се под ще се проведе от 20-ти до 30-ти ноември в новия филмов център “Lucky - Дом на киното" (бившето кино “Лъки Синема”), който отваря врати с началото на фестивала. В рамките на Киномания ще бъдат показани 30 филма, от които 7 детски, като отново са подбрани най-силните заглавия от софийската програма. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив.

В рубриката Музиката може да видите “Би Би Кинг: Животът на Райли”- уникален документ за едно истинско американско съкровище. Кинг работи плътно с режисьора Джон Брюър цели 2 години, за да създадат заедно този завладяващ филм за живота му. Другото заглавие, което ще заинтригува меломаните е “Джеймс Браун: Soul Brother № 1”. Великолепен музикален филм за соул легендата, който проследява целия му живот със звездните моменти и трудностите.

Рубриката Фестивал на фестивалите ще ви покаже новото заглавие на добре познатия Алехандро Гонзалес Иняриту (21 грама, Вавилон, Бютифул). Само че “Бърдмен, или Неочакваната добродетел на невежеството” е комедия, в която Майкъл Кийтън прави най-добрата си роля досега - тази на залязващ актьор, който прави всичко възможно да си даде нов старт.

Девет истории на девет известни режисьора (сред които и Емир Кустурица), които имат какво да ви кажат за вярата, религията и връзката между тях - това е “Думи към боговете”. И разбира се, Киномания няма да е истинска киномания, ако не присъства и големият Уди Алън. “Магия в полунощ” е забавен и изтънчен романтичен фарс, в който Колин Фърт и Ема Стоун има какво да разкажат за влеченията на сърцето.

Ал Пачино е наистина неотразим в “Мангелхорн” пресъздавайки омагьосващ портрет на мъж, който неочаквано получава втори шанс да изживее една любов, която смята за безвъзвратно изгубена в миналото. 

Другите рубрики на фестивала в Пловдив са Фестивал на френското кино, Специални прожекции и Кулинарно кино, Италианско кино, които също има с какво да ви зарадват.

Новият филм на Сузане Биер “Серена” с Брадли Купър и Дженифър Лоурънс, и “Измет” на Стивън Долдри /Часовете. Четецът/ с Руни Мара и Мартин Шийн са част от програмата на Киномания в София, но в “Lucky - Дом на киното" ще бъдат показани от 8 декември, веднага след „Златен Ритон“ - фестивалът за документално и анимационно кино (1-7 декември).

Паралелно с Киномания, извън програмата в „Lucky Дом на киното“ ще бъде показана и премиерата на най-очаквания български филм за годината - "Съдилището" на режисьора на „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде „– Стефан Командарев.  Коопродукцията е с участието Асен Блатечки, Христо Мутафчиев, Васил Василев - Зуека, Мики Манойлович, Ованес Торосян, и много други познати лица.

Билети ще се продават само на касата в “Lucky - Дом на киното" от 16.30 часа на 19-ти ноември /сряда/ на цени от 6 лв (карта за 3 филма - 15 лв). Детските заглавия ще са на 2лв за деца и 4 лв за възрастни.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…